De stijgende koolstofniveaus vormen het grootste gevaar voor het ongelooflijke Amazonegebied. Amazon is de grootste tropische jungle ter wereld. Net als individuen zuurstof opnemen, hebben planten kooldioxide nodig. In ieder geval is de koolstofcreatie op dit moment 30% meer dan echt nodig is. Het versnelt de ontwikkeling en verandert de structuur van het bos.

Een onderzoek toonde aan dat een stuk van de Amazone-bosbomen sneller begon te worden en dat ze ook snel verder gingen. De versnelde ontwikkeling is misschien op geen enkele manier nuttig voor de bomen. Boompjes hebben enkele therapeutische eigenschappen en ze dragen verschillende biologische producten. Desalniettemin is de meerderheid afhankelijk van de mate van kooldioxide die beschikbaar is. Dus vanwege het grote aandeel kooldioxide zullen de meer bescheiden bomen over het algemeen groeien. Ze hebben schaduw nodig om bladvoedsel te geven. Dit toont aan dat de biologie van het bos aan het veranderen is en dat er in de tussentijd enkele opmerkelijke soorten bomen verloren zullen gaan. Tropische oerwouden hebben een aantal buitengewone soorten en staan ​​daar bekend om. Ongeacht of er één soort boom ontbreekt, zelfs de wezens en griezelige kruipers die erop vertrouwen, worden weggevaagd. Het veroorzaakt een kettingreactie.

Onmiskenbare graden van kooldioxide verhogen bovendien de scènes van bosbranden. Bovendien heeft de Amazone te maken met de kwestie van ontbossing in tal van klassen. Steden die aan het ontstaan ​​zijn, maken bosgebieden vrij. Een paar mijnbouwoefeningen in de ruimte vereisen eveneens het bevrijden van timberlands. Er zijn vanaf nu een paar variabelen die van invloed zijn op het kader van de tropische jungle in de Amazone.