Bitcoin- en cryptocurrency-prijzen zijn plotseling lager gecrasht en zijn sterk gedaald na weken van malaise. De bitcoin-prijs daalde onder het nauwlettende niveau van $ 30.000 per bitcoin, aangezien kleinere cryptocurrencies, waaronder ethereum, Binance’s BNB, cardano, Ripple’s XRP en de op meme gebaseerde dogecoin procentuele verliezen met dubbele cijfers optekenden, waardoor de afgelopen week $ 200 miljard aan waarde werd weggevaagd ( abonneer u nu op Forbes’ CryptoAsset & Blockchain Advisor en ontdek crypto-blockbusters die klaar zijn voor 1.000% winst).

 

De plotselinge daling van bitcoin en crypto valt samen met een wereldwijde uitverkoop op de aandelenmarkt gisteren, waarbij de Dow Jones Industrial Average zijn grootste eendaagse puntdaling sinds oktober noteerde, omdat de vrees toeneemt dat de zeer besmettelijke Covid-19 Delta-variant het economisch herstel zou kunnen vertragen inspanningen. XRP koers nu is omhoog.

 

 

Bitcoin-waarschuwing: grootste privé-crypto-deal ooit is gesloten

Medeoprichter en vroege Bitcoin-adopter van Ethereum onthult verrassing Crypto-exit en geeft een grimmige waarschuwing ondanks enorme prijsrally

In de crypto-top tien naar waarde leidden ethereum-rivalen BNB en cardano de markt lager met een uitverkoop van meer dan 10%, terwijl ethereum zelf ongeveer 8% lager was. Ripple’s XRP, momenteel midden in een juridische strijd met de SEC, was ongeveer 10% lager, met het huisdierenproject van Tesla-miljardair Elon Musk’s dogecoin met 7%. De bitcoin-prijs daalde met iets meer dan 6%, wat de afgelopen week nog een verlies van 10% opleverde.

 

Swingbereik Bitcoin

“Het swingbereik van Bitcoin is recentelijk afgenomen en vormt de basis voor een krachtige exit met een gecomprimeerd veereffect”, zegt Alex Kuptsikevich, senior financieel analist bij FxPro, die waarschuwde dat de bodem op het punt staat uit de bitcoin- en cryptomarkt te vallen.

 

“Een opeenvolging van steeds lagere hoogtepunten is een belangrijke verkoopfactor. Gezien de angst om te missen van cryptocurrencies, wordt een langdurige consolidatie steeds frustrerender voor speculanten. De belangrijkste vraag is nu of bitcoin naar het niveau van $ 23.300 daalt, waar het stopte voor afgelopen kerst. We kunnen niet uitsluiten dat met massale liquidatie van margeposities de prijs zelfs het gat op $ 18.000 zal dichten. Al met al zou een dergelijke omkering een herhaling zijn van de zogenaamde crypto-winter van 2018. prijs ineenstorting richting een bodem van bijna $ 10.000 en het tenietdoen van de rally sinds oktober 2020.”

 

De bitcoin-prijs, die de afgelopen weken herhaaldelijk het niveau van $ 30.000 heeft getest, lijkt te zijn geschrokken door een stopzettingsbevel dat werd uitgegeven aan het in New Jersey gevestigde bitcoin-financiële dienstenplatform BlockFi door het New Jersey Office of the Attorney General en het Bureau of Securities gisteravond.

 

Golf van verkopen

Het verhaal, voor het eerst gerapporteerd door Forbes, veroorzaakte een golf van verkopen, omdat beleggers vreesden dat dit deel zou kunnen uitmaken van een breder optreden tegen de talloze crypto-leenplatforms die de afgelopen jaren zijn ontstaan. BlockFi biedt spaarders rentetarieven tussen 0,25% en 8,5%, afhankelijk van het crypto-actief en de depositogrootte.

 

De regelgevende actie is de laatste in een reeks klappen voor de bitcoin- en cryptocurrency-markt die begon met China’s laatste hardhandig optreden tegen crypto-mijnwerkers – die cryptocurrency-blockchains beveiligen met krachtige computers in ruil voor vers geslagen tokens – in april. Sindsdien heeft de grote crypto-uitwisseling Binance een golf van druk gezien van regelgevers over de hele wereld, met veel waarschuwingen tegen investeerders die het platform gebruiken. Holo HOT koers is gestegen.

 

Bloeiende stablecoin

Ondertussen hebben Amerikaanse regelgevers hun aandacht gericht op de bloeiende stablecoin-markt die de afgelopen 12 maanden is gegroeid tot een waarde van $ 100 miljard. Gisteren had minister van Financiën Janet Yellen een ontmoeting met verschillende andere overheidsinstanties om te bespreken hoe stablecoins moeten worden bestuurd.

 

De bitcoin-prijs, na een stijging tot ongeveer $ 65.000 per bitcoin in april van minder dan $ 30.000 aan het begin van het jaar, is de afgelopen weken lager gevolgd door een daling van de crypto-handelsvolumes die piekte rond het gloeiend hete Nasdaq-debuut van Coinbase in april.

 

Bitcoin convergeren

“Bitcoin vond het een uitdaging om hoger te gaan en de bovenkant van dit bereik is geleidelijk aan het convergeren”, schreef Pankaj Balani, de chief executive van de in Singapore gevestigde Delta-uitwisseling, in opmerkingen per e-mail. “Bitcoin faalde vorige week boven $ 36.000 en deze week $ 33.000. We hebben ook continu de onderkant van het bovenstaande bereik getest, wat een zwakte in prijs laat zien en het risico van een storing onder $ 30.000 opent.”

 

“Ondanks dat de amplitude van de schommelingen van de cryptomarkt nu veel kleiner is dan in mei, geeft het langdurige falen van de stijging aan dat de scherpe opwaartse trend is doorbroken, net als in 2018”, voegde Kuptsikevich eraan toe. “Langetermijnbeleggers blijven misschien optimistisch, maar kortetermijnspeculanten proberen duidelijk de markt te verlaten.”