Er is veel stigma rond een faillissement. In de populaire verbeelding wordt een faillietverklaring vaak gezien als het opgeven voor mislukking. Deze opvatting is ongelukkig, omdat een faillissement eigenlijk bedoeld is als een steun in de rug voor mensen en bedrijven die overspoeld worden door schulden. De faillissementswet van de Verenigde Staten is in het leven geroepen om Amerikanen een tweede kans te geven. 

Een faillissement zal echter rode vlaggen doen rinkelen voor kredietverstrekkers en uw krediet ruïneren, hoewel deze schade relatief tijdelijk is. Het is moeilijker om na een faillissement bedrijfsfinanciering te vinden, maar verre van onmogelijk. Een faillissement hoeft uw bedrijf niet de das om te doen – enkele spraakmakende voorbeelden van bedrijven die zijn blijven voortbestaan nadat ze Hoofdstuk 11 hadden afgekondigd, zijn Best Buy, American Apparel en de Chicago Cubs. Zelfs Apple kwam dicht bij een faillissement in de late jaren 1990.

Na een faillissement kan uw bedrijf uit de as herrijzen en kunt u zelfs financiering krijgen om uw bedrijf te helpen groeien. Zo kan lenen zonder BKR je wellicht uit te brand helpen, maar hoe geld lenen zonder bkr notering?

Verschillende faillissementen

Eigenaars van kleine bedrijven moeten zich bewust zijn van 3 soorten faillissement. Hoofdstuk 7 is de meest voorkomende vorm van faillissement in de VS en vereist de liquidatie van het bedrijf. Na het indienen van Chapter 7, wordt een bedrijf gesloten, de leiding wordt ontslagen, en de schuldeisers liquideren de activa van het bedrijf voor hun eigen voordeel. Toch kun je bijvoorbeeld 3000 euro lenen, om zo weer een nieuwe onderneming op te starten. 

Terwijl hoofdstuk 7 vereist dat een bedrijf wordt gesloten, vereisen hoofdstuk 11 en hoofdstuk 13 een reorganisatie. Hoofdstuk 13 is in de eerste plaats bedoeld voor particulieren, maar dit kan ook gelden voor bedrijven die een eenmanszaak zijn. Bij deze vormen van faillissement moet u een rechtbank laten zien dat u een reorganisatieplan hebt voor de aflossing van uw schulden – u kunt met uw schuldeisers onderhandelen over de voorwaarden. Zowel de rechter als de schuldeisers moeten uw aanvraag goedkeuren.

Wachttijden

Normaal gesproken blijft een faillissement minstens 7 jaar op uw kredietrapport staan. Maar omdat de rechtbankaangiften openbaar zijn, blijft het feit dat u faillissement heeft aangevraagd deel uitmaken van de openbare gegevens als iemand ernaar zoekt.

Nadat u uw faillissement heeft aangevraagd, zult u waarschijnlijk enige tijd moeten wachten voordat u goedkeuring van een zakelijke lening kunt verwachten. Voor grotere leningen moet u misschien ten minste 2 jaar wachten voordat een kredietverlener uw aanvraag in overweging neemt. Er zijn echter andere routes-je kunt misschien een zakelijke creditcard krijgen of een lening aanvragen via sommige online diensten binnen 12 maanden na het indienen van het faillissement.

In sommige gevallen kunnen kredietverstrekkers een aantal positieve punten vinden in een faillissementsaanvraag-je kunt niet meer dan één keer in een periode van 7 jaar een aanvraag indienen, dus als je al een faillissement hebt aangevraagd, betekent dit dat er voorlopig geen risico is dat je opnieuw een faillissement aanvraagt.

Ondernemingsplan

Als u na uw faillissement financiering aanvraagt, wilt u potentiële kredietverstrekkers een gedetailleerd bedrijfsplan verstrekken. Deze informatie is belangrijk bij het zoeken naar financiering, maar het zal nemen op extra belang als er een faillissement op uw record.

Geldschieters willen bewijzen dat u weet waar u mee bezig bent en dat u lering hebt getrokken uit de reorganisatie van uw bedrijf. Vooral als uw bedrijf in een risicovolle sector zit, zoals de horeca of de media, kunt u verwachten dat kredietverstrekkers u zullen vragen hoe u denkt te overleven.

Een bedrijfsplan is een specifiek document waarin uw verwachte uitgaven en inkomsten worden beschreven. U zult verschillende plannen willen maken die laten zien hoe uw bedrijf het zal doen in het beste geval en in het slechtste geval. Deze aandacht voor details zal van cruciaal belang zijn om kredietverstrekkers ervan te overtuigen dat u het risico waard bent.

Houd je schulden zo laag mogelijk

Nadat u uw faillissement heeft aangevraagd, moet u uw schuldenlast tot een minimum beperken. Dit is niet alleen verstandig voor de realiteit na uw faillissement, maar het is ook noodzakelijk als u meer financiering wilt vinden.

Het afbetalen van uw schulden zal geldschieters laten zien dat u financieel verantwoordelijk kunt zijn. In de eerste jaren na uw faillissement kunt u het beste het openen van nieuwe kredietlijnen vermijden en in plaats daarvan focussen op het afbetalen van uw bestaande schulden.

Niet alleen zult u binnen uw grenzen blijven, het afbetalen van uw bestaande schulden is de eerste stap in de richting van het herbouwen van uw credit score na een faillissement raakt het.

Onderzoek kredietverstrekkers

Als er een faillissement op uw record, moet u veel meer onderzoek te doen naar potentiële zakelijke lening kredietverstrekkers. Afhankelijk van hoe recent je ingediend, zult u waarschijnlijk verder moeten kijken dan de traditionele kredietverstrekkers zoals banken, en je moet verwachten dat de maximale hoofdsom die u kunt ontvangen om vrij beperkt te zijn.

Kijk online via platforms zoals Lendio en sluit het gebruik van zakelijke creditcards niet uit, vooral niet als je snel financiering nodig hebt. Omdat oudere financiële instellingen zoals banken meestal terughoudend zijn over faillissementen, is er de afgelopen jaren een hele industrie online verschenen die zich richt op het verstrekken van financiering voor mensen met een faillissement in hun verleden.

Het is de moeite waard om een paar Google-zoekopdrachten uit te voeren voor online leenplatforms, maar u moet uw verwachtingen beperken als het gaat om rentetarieven en maximale hoofdsom.