Groeibeleggers zijn altijd op zoek naar multibagger-aandelen. Wie houdt er tenslotte niet van het idee om een ​​aandeel te kopen en de investering in enkele jaren te zien toenemen? Maar voordat u in aandelen belegt, is het belangrijk om de bijbehorende risico’s te begrijpen. De sleutel is niet om risico’s helemaal te vermijden, maar om berekende risico’s te nemen en goed te begrijpen wat u koopt.

De voorraad (NASDAQ:LCID) van de fabrikant van elektrische voertuigen (EV) van Lucid Group is in oktober aanzienlijk gestegen en de rally heeft zich deze maand voortgezet. Het bedrijf begon in oktober met de levering van zijn eerste auto’s. Bovendien bieden de auto’s van Lucid een groter bereik dan elke andere elektrische auto die momenteel op de markt is. Dus, kan het aandeel op de lange termijn multibagger-rendementen genereren? Laten we dat hierna bespreken.

Fascinerend assortiment

De belangrijkste factor die in het voordeel van Lucid werkt, zijn natuurlijk de superieure prestaties van zijn auto’s. In zijn topuitvoering biedt Lucid Air een actieradius van 520 mijl — ongeveer 100 mijl meer dan Tesla’s (NASDAQ:TSLA) Model S. Aandelen dow jones koers is gestegen. De efficiëntie van een elektrisch voertuig – mijl per kWh batterij – wordt beschouwd als de ultieme maatstaf van zijn EV-technologie. Dit helpt het uiteindelijk bij het bereiken van een groter bereik en sneller opladen voor de equivalente oplader. Lucid lijkt hier een duidelijke winnaar. Als je je afvraagt ​​hoe het bedrijf deze prestatie heeft geleverd, zijn er twee belangrijke factoren.

 

Twee Lucid-auto’s onder een brug een stad in

Ten eerste is de batterijtechnologie van Lucid in de loop der jaren verfijnd. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerp, de engineering en de productie van batterijen. De batterijen van Lucid voeden alle teams in ‘s werelds belangrijkste EV-raceserie. Het bedrijf gebruikte deze knowhow in de batterijpakketten van Lucid Air.

De tweede reden achter de indrukwekkende productprestaties van Lucid is de ervaring van het managementteam van het bedrijf. Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid Group, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de auto-industrie. Rawlinson was ook de hoofdingenieur van Tesla’s Model S. De rest van het managementteam heeft ook een rijke ervaring in de auto-, EV- en technologiesectoren.

Lucid is van plan om de Lucid Air tegen verschillende prijsklassen aan te bieden, variërend van $ 169.000 voor de Dream Edition tot $ 77.400 voor Lucid Air Pure. Het volgende geplande model van het bedrijf is een SUV genaamd Gravity. Lucid verwacht eind 2023 te starten met de productie van de SUV.

Lucid Group is van plan om in 2022 20.000 voertuigen te leveren waarmee het bedrijf $ 2,2 miljard aan inkomsten kan genereren. Tegen 2030 verwacht het een run-rate productie van meer dan 500.000 eenheden. Over het algemeen zien de langetermijngroeiplannen van het bedrijf er solide uit.

 

Kan het EV-aandeel multibagger-rendementen genereren?

Lucid is net begonnen met de levering van auto’s en het is misschien nog te vroeg om te zeggen hoeveel het bedrijf op de lange termijn zal kunnen groeien. Lucid zal maandag na de bel de resultaten over het derde kwartaal rapporteren, en investeerders zouden meer inzicht moeten krijgen in de plannen van het bedrijf op korte en lange termijn. EV is een uiterst competitieve ruimte en het uiteindelijke succes van het bedrijf hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen om tijdige leveringen te doen, de marktvraag en acceptatie van zijn producten, concurrerende producten van andere autofabrikanten, enzovoort.

Positief is dat de indrukwekkende modellen, het ervaren managementteam, de technologische kracht, de superieure batterijprestaties en de verticaal geïntegreerde productie van Lucid vertrouwen wekken in het succes op lange termijn. Ik ben nu meer geneigd naar de positieve punten en geloof in de groei van het bedrijf op lange termijn.

Lucid is van plan om over 10 jaar 500.000 EV’s te verkopen, ongeveer het totale aantal voertuigen dat Tesla in 2020 heeft verkocht. Dit zal zeker geen gemakkelijk doelwit zijn voor Lucid. Maar zelfs als we uitgaan van een leveringsaantal dat veel lager is dan dit – en verder ervan uitgaande dat de aandelen de gigantische waardering van Tesla niet zullen halen – is het redelijk om te geloven dat de Lucid-aandelen binnen 10 jaar tot minstens $ 180 kunnen stijgen. aex aandelen koersen is gestegen. Dat is een conservatief kwart van wat de prijs zou zijn geweest voor een prijs-tot-verkoopverhouding van 25, wat de verhouding is die Tesla momenteel beoefent. Als dat gebeurt, kan een bedrag van $ 250.000 dat vandaag in Lucid-aandelen wordt geïnvesteerd, binnen 10 jaar een miljoen dollar voor u opleveren, of mogelijk minder.